Istorija ContiTech-a

Naše poreklo. Osnova za ideje.

Istorija ContiTech-a

Continental Aktiengesellschaft je osnovan 1871. godine u Hanoveru. Tu su naši prethodnici proizveli prvu preumatsku gumu za bicikle u Nemačkoj, a pametni naučnici su izumeli prvu protektiranu gumu za automobile. Od ovih inovacija, Continental postaje vodeći proizvođač guma.

Uz gume, tehnički proizvodi takođe doprinose reputaciji kompanije: kada je prva nemačka letelica uzletela jula 1900. godine, to je bio složen balon materijal iz Continental-a sa hermetički odvojenim jedna od druge gasnim ćelijama. Novi amortizeri napravljeni od kompozita guma/metal apsorbuju udare i čine vožnju bezbednom i udobnom.

Naši blanketi za ofset štampu koji se mogu sabiti daju nam vodeću poziciju na međunarodnom tržištu decenijama. Kaiševi za prenos snage pružaju bezbedan prenos snage u sve snažnijim motorima.

Pneumatski sistemi pružaju komercijalnim i šinskim vozilima laganu vožnju, dok gorivo i servisne tečnosti u automobilima i mašinama teku kroz vodove creva iz Continental-a. Continental je takođe aktivan u rudarskom sektoru: pokretne trake sa čeličnim kablom revolucionarno menjaju transport materijala u rudarstvu.

Uspeh svih tih proizvoda dovodi do stvaranja jedne specifične grupe 1991. godine sa novim opštim ContiTech nazivom brenda.

Do 2004. ContiTech AG je izrastao u najvećeg svetskog proizvođača u sektoru proizvodnje svih vrsta gume bez spoljašnjih guma.

2008. automobil budućnosti radi sa ContiTech-pogonom, rešenja unutrašnjosti, vešanja i tehnologije fluida koja osiguravaju neprekidnu mobilnost.

Continental je završio preuzimanje američke kompanije guma Veyance Technologies Inc., u Fairlawn, Ohajo, 30. januara 2015. Sa najvažnijim preuzimanjem u skorašnjoj istoriji kompanije, međunarodni automobilski dobavljač, proizvođač automobilskih guma i industrijski partner ojačava svoje industrijsko poslovanje širom sveta.

 

Continental-Caoutchouc- & Gutta-Percha Compagnie osnovana u Hanoveru 1871. godine